úterý 8. ledna 2013

Lidl - správná volba? Ano, ale v Německu.

Bydlím ve Šluknovském výběžku a přiznám se bez mučení, že do Německa jezdím docela rád nakupovat. Nejen kvůli tomu, že některé věci jsou tam levnější a kvalitnější, že je tam mnohem větší výběr, že občas dcerka dostane jako pozornost nějakou sladkost, ale hlavně proto, že se tam nakupuje v klidu a pohodě.

Překvapující je to ticho. Žádný spěch, stres mačkanice a strkanice ve frontách. Asi jediné co se dá ocenit je delší otvírací doba v Čechách.
 O to víc mě mrzí když se občas zastavím v Lidlu v Rumburku, třeba  když naší kočce Julii dojdou kočičí granule - v Čechách stojí 41,90 a v Německu ty samé  0,9 EUR, to je asi 19 korun rozdíl. Nebo šunka - 200 gramů stojí 1.29 EUR a v Čechách 45 Kč.

  Jak dlouho nás ještě tyhle nadnárodní, globální a kdoví jaké další společnosti budou balamutit? Asi do té doby dokud si to necháme líbit. Informace už máme.

Když už jsme v nakousli téma nakupování v Německu, máte nějaké zkušenosti s cestováním přes německou cestovku? Našel jsem pár cestovek tak v Čechách (dostal jsem tip na Expectu.cz) a přemýšlím o tom.

7 komentářů:

  1. 100% souhlasím i žrádlo pro psy je tam kvalitnější a levnější,než u nás.
    Navíc nepotřebuji v neděli lítat po obchodech,takže v Německu mi nevadí,že nemají stále otevřeno. Hodně zvažuji, co tady koupím a sním

    OdpovědětVymazat
  2. Komentář je naprosto jednoduchý.Jestliže máme německé ceny prakticky všeho zboží i služeb.Tak už zbývají jenom německé platy.Jinak jsme a budeme vnímáni jenom jako untermenšové.A jak toho docílit.Vzít hole a klacky ,a vyprášit hnízdo strak,nebo akademii????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že německé ceny nemáme. V německu už je většina věcí levnější a kvalitnější aspoň co můžu soudit, tedy kromě služeb,benzínu a energií. Mě spíš hlava nebere, proč úplně stejné výrobky se v Čechách prodávají daleko dráž. Myslím, že důležité na to poukazovat, aby jim to tak snadno neprocházelo.

      Vymazat
  3. No dokud budeme u nich nakupovat a hlavně zlevněné zboží. To si musíme ve všech marketech ještě dávat pozor jestli skutečně vám namarkovali slevu.

    OdpovědětVymazat
  4. no v čechách je vše drahý o proti západu,protože jsme blbí

    OdpovědětVymazat
  5. Se ani nedivím,vždy jsme si nechali srát na hlavu a jsme zvyklí za vše platit.I takový Bulhaři protestují proti nárustu cen energií jen my rádi za vše zaplatíme viz solární panely.Asi se nám vrací dvojí ceny pro cizince a našince z počátku 90 let.

    OdpovědětVymazat
  6. Proč my češi jsme tak naivní?Necháme si vše líbit?Jak dlouho ještě s námi bude orat skupinka nabobu,kterým je obyčejný lid dobrý jen když se mají konat volby?Je mi 70 a vím o čem mluvím.I prací prášky jsou v Nemecku kvalitnejší udajně proto,že tam mají potraviny jiné zložení/oleje,kečupy,hořčice a.t.d./jak je to možné?Ví to někdo?

    OdpovědětVymazat